• slider3.jpg
  • slider2.jpg
  • slider4.jpg
  • slider1.jpg

"We leggen verbanden, verklaren waarom zaken op een bepaalde manier zijn geregeld en geven aan waar de informatie te vinden is."

België

Verzorgen van een training voor een softwarebouwer op het gebied van invoer- en uitvoerprocedures.

Nederland

Diverse trainingen op het gebied van oorsprong van goederen in het preferentiële verkeer.

Brazilië

Voor KGH Border Services is in Brazilië door ons een studie gedaan naar het mogelijk vereenvoudigen van de betalingen aan de overheid bij invoer en uitvoer. Dit moet uiteindelijk resulteren in een enkelvoudige betaling voor alle belastingen en andere heffingen bij invoer en uitvoer.

Momenteel is het nog zo dat aan elke dienst afzonderlijk moet worden betaald. We hebben voorgesteld om te kijken naar de EU situatie en de manier waarop in diverse lidstaten wordt omgegaan met de betalingen aan zowel nationale als EU instanties. Ook hebben we voorgesteld om de betaling los te koppelen van de logistiek.

In Nederland is dat vormgegeven door bedrijven zekerheid te laten stellen en die te staffelen waarna maandelijks achteraf een betaling volgt. In de Braziliaanse situatie zal zoiets ook zeker verlichting geven. Het idee is in ieder geval omarmd door PROCOMEX, de organisatie voor het internationaal opererende bedrijfsleven in Brazilië.

Servië en Montenegro

In de Balkan landen en Moldavië is door ons met KGH Border Services een onderzoek gedaan naar het gebruik van de bilaterale cumulatie in de oorsprongsregelingen met de EU, de EVA landen en Turkije. Dit heeft geresulteerd in veel inzicht omtrent deze materie maar ook in een aantal aanbevelingen voor de CEFTA in Brussel.

We hebben daarbij vooral ingezet op volledige cumulatie en afschaffing van de no-drawback regel in de overeenkomsten tussen de Balkanlanden en de EU. Praktisch hebben we de bevindingen gepresenteerd in Montenegro en Servië aan respectievelijk vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en van de overheid. Ook is daar een training gegeven over deze materie.

Inmiddels hebben we zelf veel profijt van de opgedane kennis en inzichten bij het geven van training en begeleiding aan Nederlandse bedrijven die met de productie van goederen en douane-aspecten zoals oorsprong en veredeling worstelen.

Contact

Heeft u vragen of wenst u info, neem dan contact op.

Adres Emelaarseweg 5, 3791 PS Achterveld
Telefoon (0342) 451002
e-mail info@edouc.nl
web www.edouc.nl

Info?

© 2016 Edouc 

© 2019 Edouc BV - Douanekennis voor bedrijf en project
Joomla Templates by Joomzilla.com